Gevelesolatie: esoleren van de woning, lagere energiefactuur, mooie nieuwe gevel

Bij J&S Ecobouw bent u op het juiste adres voor gevelesolatie. Wij zorgen ervoor dat de gevel van u huis een hedendaagse uitstraling krijgt, zonder de authenticiteit uit het oog te verliezen. Een ander pluspunt van dit gevelisolatiesysteem is dat de geveldikte beperkt blijft terwijl er toch een goed isolatieniveau behaald wordt.

Waarom u gevel laten renoveren?

  • Bescherming tegen weer en wind. Doorheen de jaren is uw gevel onderhevig aan slijtage. Uw gevel dient bescherming te bieden tegen de weerselementen.
  • Isolatie. Gemiddeld 26% van de warmte van een woning ontsnapt langs de muren. Door het plaatsen van gevelisolatie met steenstrips worden de buitenmuren geïsoleerd en wordt uw woning als gevolg energiezuiniger. 
  • Een nieuwe uitstraling. Behalve betere bescherming en een lagere energiefactuur, geeft u uw woning een nieuwe look door een prachtige, nieuwe gevel in baksteen.
  • Waarom nog langer wachten om te esoleren ?

Een mooie gevel voor iedereen

De mogelijkheden van steenstrips zijn onbeperkt. De isolatieplaten kan u zelf kiezen in verschillende diktes, gaande van 4cm t.e.m. 30 cm. Het materiaal is sterk, vormvast, op druk belastbaar en vochtongevoelig. De steenstrips zijn in verschillende kleuren en meerdere steenformaten beschikbaar.

Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie, extra fundering is niet vereist. De steenstrips zijn op de meeste muurtypes monteerbaar: beton, bestaand metselwerk, cellenbeton, houtskeletbouw, pleisterwerk, snelbouw. Daarenboven zijn de steenstrips niet te onderscheiden van traditioneel metselwerk.

Vergunningen

Het aanbrengen van een nieuwe gevelbekleding is in sommige gevallen meldingsplichtig. Dit is onder meer het geval voor het isoleren van de voorgevel indien deze het uitzicht van de straat beïnvloedt. Alle koudebruggen kunnen weggewerkt worden en u kiest zelf de dikte van de isolatielaag.

In Vlaanderen bijvoorbeeld kan je een gevel tot 14 cm dik isoleren dankzij het rooilijndecreet. Voor meer info hierover, informeert u het best bij de lokale overheid.

Premies

Gevelisolatie komt in aanmerking voor een premie van o.a de netbeheerder. De overheid zet zwaar in op het na-isoleren van de bestaande gevels. Ze heeft dan ook verschillende steunmaatregelen uitgewerkt. In Vlaanderen verloopt die steun via de netbeheerder.

Premie Infrax en Eandis:

  • Het na-isoleren van de buitengevel door een aannemer/ buitenmuurisolatie. Om in aanmerking te komen voor een subsidie van 15 euro/m² dient de isolatie een r-waarde te hebben van minstens 3,0 m²K/W 

Beschermde afnemers hebben bovendien recht op een verhoging van 50%. Meer info vindt u op www.energiesparen.be.

http://www.infrax.be/nl/Mijn-premies/Premies/2018/huishoudelijk/isolatie-van-buitenmuur

http://www.eandis.be/sites/eandis/files/documents/eandis_hh_if_buitenmuur.pdf