Verdubbeling van de buitenisolatie premie vanaf 2021

Nieuw jaar, nieuwe regels. En dit jaar is dat ook zo voor buitenisolatie. Maar na al het slechte nieuws van 2020 brengen we deze keer alleen maar goed nieuws !

De Vlaamse regering heeft immers beslist om het premiebedrag te verdubbelen voor het isoleren van buitenmuren aan de buitenzijde. En dit voor alle werken met een eindfactuur vanaf 2021. Hierdoor stijgt de basispremie van 15 naar 30 € per vierkante meter.

Isolatie langs de buitenzijde is de meest aanbevolen manier om uw woning te isoleren. De overheid wil door het verdubbelen van de premie de investering nog aantrekkelijker maken. Daarbij kan je naast de besparing van energiekosten, je woning in een nieuw jasje steken en de waarde ervan aanzienlijk verhogen.

Steenstrips zijn optisch niet te onderscheiden van echte bakstenen. De hoeken worden uitgezaagd dus je krijgt het uitzicht van een volwaardige baksteen. Daarnaast moet er geen fundering geplaatst worden, iets wat bij traditionele bakstenen wel het geval is. Je kan zelfs perfect in je woning blijven wonen terwijl de werken worden uitgevoerd. Ook gaat er binnen geen ruimte verloren zoals dat wel het geval is met binnenisolatie.

Ook is het zo dat de mogelijkheden van steenstrips nagenoeg onbegrensd zijn. Voegloze plaatsing, oud, modern, nieuwbouw, renovatie,…. noem maar op, bijna alles is mogelijk. Dit geeft creatieve mogelijkheden bij bouwen en verbouwen. Door het lichte gewicht is het makkelijk om gebouwen aan te kleden en zijn steenstrips dan ook uitermate geschikt voor het bekleden van plafonds of overkragingen.

Alleen maar voordelen, dus wacht niet langer en start vandaag nog met het energiezuinig maken van je woning.

De premie kan je aanvragen bij Fluvius. De voorwaarden waar je aan moet voldoen kan je terugvinden op de website van de Vlaamse overheid.